Tánccal tavaszodunk

 2012.06.24. 14:56

rsz_1miklos_lev.JPG

Fotó: Csudai Sándor

 „Kicsik vagyunk, de az erdélyi hivatásos táncegyüttesek közül a legnyitottabbak a kortárs táncjátékok felé, ugyanakkor kísérletező kedvünk is van” – mondja az Udvarhely Táncműhely igazgatója, Miklós Levente.

Az Udvarhely Táncműhely 1998 óta színesíti városunk kulturális palettáját, s 2005 óta önálló intézményként próbál változatos műfajokkal – a népi kultúrát, a Kárpát-medence folklórkincsét alapul véve – bevezetni bennünket a kortárs táncszínház világába. Idén hatodik alkalommal szervezik meg városunkban május 7–12. között a Tánc Tavasza Fesztivált, ahol a kortárs táncszakma neves magyarországi és erdélyi képviselői fordulnak meg, s ahol a mozgásszínháztól a tangóig, a pantomimtől a kontakt-táncig, a klasszikus balettől a népi alapokra épülő produkciókig sokféle előadást láthat az udvarhelyi közönség. „Idén is megpróbáljuk az előző Tánc Tavaszát „überelni”, most a klasszikus balett lesz az újdonság. Tíz előadást hívtunk meg különböző helyekről, így egy hétre a tánc városává válunk – mondja Miklós Levente. De van kimondottan néptánc-előadásokat bemutató fesztiválunk is, az Össztánc – ősszel, melynek negyedik kiadását novemberben szervezzük meg.”  

rsz_tanc.JPG

Fotó: Udvarhely Táncműhely

Azonban a fesztiválokon innen és túl is zajlik a Táncműhelyben az élet, ottjártunkkor a tánckar Uray Péterrel, a kontakt-tánc mesterével, az M Stúdió művészeti vezetőjével próbálta lázasan a William Shakespeare Vízkereszt, vagy amit akartok című művének mozgásszínházi feldolgozását. Emellett három kétszemélyes stúdió-előadást is repertoáron tartanak az idei évadban. Az intézmény keddenként gyermekeknek, csütörtökönként pedig felnőtteknek szóló táncházat is működtet, ahol tánctanulásra és tartalmas kikapcsolódásra egyaránt lehetőség van. 

Címkék: tánc Tánc Tavasza Fesztivál Udvarhely Táncműhely

A bejegyzés trackback címe:

https://szekelyfoldi.blog.hu/api/trackback/id/tr894608066

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása